Skip to content

Nieuw-Zeeland staat ook wel bekend als ‘Aotearoa’ dat ‘land van lange witte wolken’ betekent. Het landschap is enorm divers en heeft voor elk wat wils: grillige bergen, glooiende groene weilanden, fjorden, stranden en vulkanen.

Mijn Nieuw-Zeeland reiservaring

Ik bezocht Nieuw-Zeeland begin 2011. Zoals jullie wellicht weten vond er toen (op 22 februari) een grote aardbeving plaats in Christchurch. Ik was de avond er voor in deze stad aangekomen en heb deze aardbeving dus meegemaakt. Er heeft die dag een engel op mijn schouder gezeten wat maakte dat ik er zonder enige kleerscheuren vanaf ben gekomen. Maar de indrukken van die dag zal ik nooit meer kwijtraken…

Het is door deze aardbeving dat er een kleine smet zit op mijn Nieuw-Zeeland reiservaring. Ik was al 5,5 week in het land en heb zeker prachtige dingen mogen zien, maar door de aardbeving kwam er wel een abrupt einde aan de reis. Ik wil zeker nog een keer terug met name om hetgeen ik heb meegemaakt een goede plek te geven.

Het mooiste van het land? Dat waren voor mij een aantal dingen: de Tongariro crossing was enorm gaaf, Wai-O-Tapu bij Rotorua was heel bijzonder en de tocht over de Franz Josef gletsjer was adembenemend mooi. Het land is zo enorm divers en er is zó veel te zien en te fotograferen dat ik het iedereen kan aanraden! Maar dan hopelijk zonder aardbevingen…

Geniet van de foto’s!

Nieuw-Zeeland is perfect voor:

  • Landschapsfotografie

Zeker meenemen:

  • Groothoeklens
Krijg je geen genoeg van mijn foto's?
Bestel je favoriet in mijn webshop en hang hem thuis aan de muur!
Naar de webshop

Ontdek ook deze landen…

IJsland
Naar album ~>
Australië
Naar album ~>
Back To Top