Skip to content

Wil jij leren om betere foto’s te maken? Of uitleg krijgen over alle mogelijkheden van je camera? Ik geef fotografie workshops die helemaal zijn aangepast aan jouw wensen.

De volgende workshops en cursussen zijn mogelijk:

Basiscursus Fotografie (privé)

Ben je een beginnende fotograaf en wil je graag meer te weten komen over de mogelijkheden van je camera om (nog) betere foto’s te maken? Schrijf je dan nu in voor de workshop basisfotografie in de omgeving van Amersfoort!

Tijdens deze privé-workshop leer je de diverse mogelijkheden van je spiegelreflex of systeemcamera. Dit soort camera’s hebben tal van mogelijkheden maar helaas halen veel fotograferende mensen het programmawiel niet van de automatische stand af. Weet jij nog niet wat alle knoppen op je camera precies doen en wil je meer leren over de basistechnieken zoals diafragma, sluitertijd en ISO: dan is deze ‘learn-by-doing’ workshop perfect voor jou!

Theorie wordt afgewisseld met praktijk zodat je alles ook direct toepast. Deze workshop betreft een privé-workshop waarbij je één op één begeleiding krijgt. Hierdoor is alle aandacht voor jou en kun je zelf aangeven waar je moeite mee hebt.

Prijs

  • 209,- (3,5 uur)
  • 349,- (6 uur inclusief lunch)

Inbegrepen:

  • Theorie-uitleg en praktijkgedeelte met begeleiding
  • Naslagwerk
  • Thee / Koffie / Water
  • Koek / Snack
  • Lunch (bij de 6 uur durende workshop)

Workshop Filters (via Fotografie-reizen.nl)

Tijdens de Workshop Filters ga je aan de slag met filters en lange sluitertijden. Zo krijg je uitleg over de verschillende filters die er zijn en welke mogelijkheden je er mee hebt. Na een korte theoretische uitleg ga je vooral veel oefenen in de praktijk. Je begint bij daglicht en eindigt de workshop met een zonsondergang.

Als je zelf geen filters bezit, kun je deze lenen. Zo krijg jij een goede indruk wat voor jou interessant is om aan te schaffen, mocht je overwegen filters te kopen. Heb je al wel filters, maar weet je nog niet goed hoe je ze het beste kunt gebruiken? Dan is deze workshop ook perfect voor jou!

Voor deze workshop heb je een statief nodig. Heb je geen statief, geef dit dan bij je aanmelding aan, dan neem ik een leenstatief voor je mee.

Na afloop van deze workshop heb jij genoeg kennis om zelf aan de slag te gaan met het maken van fantastische beelden!

Nb. de inschrijving vindt plaats op de website van Fotografie-reizen.nl. Er zijn meerdere data en locaties om uit te kiezen. Ik verzorg de workshop in regio Amersfoort. Staat de workshop er niet bij maar heb je wel interesse? Neem dan direct contact met mij op!

Workshop Avondfotografie (via Fotografie-reizen.nl)

Tijdens de Workshop Avondfotografie leer jij hoe jij de sfeer van de stad kunt vangen, om dé perfecte avondfoto te maken. Zo leggen we je onder andere uit hoe je sterretjes van lampen kunt maken, hoe je de juiste sfeer vastlegt en hoe jij je camera moet instellen.

Je begint rond zonsondergang en krijgt eerst een korte theoretische uitleg. Daarna ga je vooral veel oefenen in de praktijk en loop je onder begeleiding naar diverse prachtig verlichte plekjes. Als afsluiting ga je bewegende lampen van het voorbijrijdende verkeer vastleggen. Dit geeft een heel gaaf effect!

Voor deze workshop heb je een statief nodig. Heb je geen statief, geef dit dan bij je aanmelding aan, dan neem ik een leenstatief voor je mee. Verder is een camera met een standaard- of groothoeklens voldoende. Een afstandsbediening is handig, maar er zijn ook andere oplossingen.

Na afloop van deze workshop heeft avondfotografie voor jou geen geheimen meer en kun je zelf aan de slag op elke plek naar keuze!

Nb. de inschrijving vindt plaats op de website van Fotografie-reizen.nl. Er zijn meerdere data en locaties om uit te kiezen. Ik verzorg de workshops in Amersfoort en Rotterdam. Staat de workshop er niet bij maar heb je wel interesse? Neem dan direct contact met mij op!

Workshop Macrofotografie (via Fotografie-reizen.nl)

Heb je een macrolens maar lukt het je nog niet om er mooie, dromerige foto’s mee te maken? Of vind jij het leuk om foto’s te maken van mosjes, bloemen, insecten en andere details? Tijdens de workshop Macrofotografie ontdek je hoe je deze onderwerpen het beste op de foto kunt krijgen.

Close-up foto’s zijn namelijk vaak veel te druk en met teveel scherp in je foto. De 3,5 uur durende workshop gaat dieper in op hoe je de scherpte precies kunt leggen waar jij het wil hebben. Ook leer je hoe je die magische sfeer kunt vastleggen.

Je  krijgt eerst een korte theoretische uitleg. Daarna ga je vooral veel oefenen in de praktijk. Voor deze workshop is een echte macrolens of tussenring niet noodzakelijk. Het is wel belangrijk dat je over een lens beschikt waarmee je dicht op een object kunt zitten. Daarnaast is een statief en/of bonen-/rijstzak handig.

Na afloop van deze workshop heeft macrofotografie voor jou geen geheimen meer en kun je zelf aan de slag op elke plek naar keuze!

Nb. de inschrijving vindt plaats op de website van Fotografie-reizen.nl. Er zijn meerdere data en locaties om uit te kiezen. Ik verzorg de workshop in omgeving Amersfoort. Staat de workshop er niet bij maar heb je wel interesse? Neem dan direct contact met mij op!

Fotografiewandeling Amersfoort

Tijdens deze 2 uur durende fototour laat ik je het mooie Amersfoort zien. De meest fotogenieke stad van Nederland! Ik deel mijn kennis over de (geschiedenis van de) stad en deel tips en trucs op het gebied van fotografie.

We beginnen de tour met een korte introductie bij de ‘Amersfoortse Kei’. Daarna lopen we door de stad en gaan we foto’s maken van de architectuur, hoogtepunten en andere coole plekken en details. Uiteraard wijs ik je op de belangrijkste highlights en hoe je je foto’s het beste kan nemen. We eindigen de tour bij de beroemde Koppelpoort.

Je hebt geen dure apparatuur en/of software nodig om adembenemende foto’s van deze stad te maken!

Reserveringen lopen via AirBnB of neem contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Staat jouw optie hier niet bij of wil je meer informatie? Neem dan contact met mij op!

Back To Top