Skip to content

De 5 beste apps voor op reis

We gaan en zijn tegenwoordig nergens meer zonder mobiele telefoon. Ook tijdens een vakantie of reis zit hij daarom steevast in je tas of broekzak. Sommige gebruiken hem als fototoestel, anderen enkel om bereikbaar te zijn bij noodgevallen.

Ik gebruik mijn smartphone op reis als tool waar ik veel op regel. Voor het schrijven van mijn blogs tot het bijhouden van mijn budget tot het boeken van hostels. Daarbij maak ik gebruik van een aantal erg handige apps die ik graag met jullie deel.

1. Booking.com

Booking.com - app

In deze app kun je overal ter wereld wel accommodatie vinden én via een paar stappen boeken. Zoek simpel op de plaats en gewenste data en er wordt een hele lijst getoond waar je weer in kan filteren. Ook het lezen (en zelf geven) van reviews bij de accommodaties vind ik handig. Tot nu toe heb ik steeds accommodaties geboekt met een hoge review-score en ben tot op heden nog niet teleurgesteld!

Om uiteindelijk te boeken heb je een profiel nodig maar deze is weer handig omdat je daarmee al je boekingen in kunt zien (ook zonder internet). Wat ik ook erg goed vind aan de app is de ’toon adres in lokale taal’ functie. Bij klik wordt het adres van je verblijfplaats getoond in de taal van het land waar jij je in bevindt. Je kunt dit dan laten zien aan bv. een taxichauffeur of een local om de weg te vragen. Vooral in Rusland heb ik hier erg veel aan gehad.

Download de app voor Android en iPhone.

2. Trail Wallet

Onmisbaar voor een langere reis is een eenvoudige tool waar je je budget en uitgaven in kan beheren. Ik vond deze in Trail Wallet. Gratis voor het toevoegen van 25 uitgaven en voor € 5,- kun je er onbeperkt mee aan de slag. Zeker het geld waard!

Je geeft als eerste aan wat je budget per dag is en wat je eigen valuta is. Daarna voeg je de verschillende soorten valuta in waar je mee te maken gaat krijgen. De koers wordt in de meeste gevallen automatisch berekend maar als hij iets niet kan vinden kun je dit ook zelf toevoegen.

Daarna is het slechts een kwestie van op het plus-teken klikken wanneer je iets uitgeeft op een dag. Eventueel kun je ook een omschrijving en een categorie toevoegen zodat je later nog weet wat het precies was. Je selecteert uiteraard de valuta waar je in betaald hebt en in je overzicht-scherm zie je keurig in Euro’s staan hoeveel je die dag hebt uitgegeven, wat je nog kan besteden en wat het totaal uitgegeven bedrag voor de hele trip is.

Download de app voor iPhone (niet beschikbaar voor Android)

3. Maps.me

Met deze app verdwaal je nooit meer! Je hebt namelijk offline de beschikking over een gedetailleerde map van het land of de stad waar je je in bevindt. Deze kaart(en) moet je eerst downloaden (als je dus wel een internetverbinding hebt) en kun je daarna overal offline gebruiken.

Daarnaast maakt de tool gebruik van je GPS en kun je precies zien waar je bent. Vervolgens kun je naar locaties zoeken, een routeplanner invoeren en kun je bladwijzers instellen en zo dus locaties opslaan. Bijvoorbeeld daar waar je geweest bent of nog naar toe wilt gaan. Deze bladwijzers blijven bewaard ook wanneer jij de gedownloade map weer van je telefoon verwijderd om bijvoorbeeld ruimte te creëren. Leuk dus om later te bekijken hoe je door een land bent getrokken!

Download de app voor Android en iPhone

4. Uber

We kennen deze app allemaal denk ik wel. Heb je een taxi nodig en geen zin in gedoe met betalen? Met de Uber app bestel je heel eenvoudig een taxi en worden de kosten achteraf via je creditcard afgeschreven.

Wanneer je de app opent toont hij de locatie waar jij op dat moment bent. Vervolgens vul je zelf een eindbestemming in en wordt er aangegeven of er auto’s beschikbaar zijn. Je kunt vervolgens een auto bestellen waarbij je ziet hoelang het duurt voordat deze auto ongeveer bij je is. Ook zie je een schatting van het tarief. Na het bestellen zie je in je scherm een foto van je chauffeur, het merk auto én het kenteken van de auto. Vooral dit laatste moet je goed onthouden want daarmee weet je of je in de juiste auto stapt. Toch wel zo prettig.

Download de app voor Android en iPhone

 5. Tripadvisor

Op zoek naar een restaurant of weet je niet goed wat voor dingen je allemaal kan doen in de plaats waar je bent? Tripadvisor weet raad! Typ in waar je naar op zoek bent en je krijgt een hele lijst met resultaten waar je eventueel nog verder in kunt filteren. Je ziet de beoordeling van andere reizigers en kunt zelf ook beoordelingen geven op het moment dat je ergens bent geweest.

Ik gebruik deze app eigenlijk vooral om restaurants te zoeken en uiteraard na een bezoek te beoordelen. Een nadeel van deze app is dat je internetverbinding nodig hebt om hem te gebruiken. Er zijn een aantal steden die je, net zoals bij maps.me, offline beschikbaar kunt maken. Maar dat zijn vooral de grotere steden in de wereld.

Download de app voor Android en iPhone

Back To Top