Skip to content

Met zijn enorme lege vlaktes is Mongolië nog één van de weinige plekken op aarde waar nomaden rondtrekken. Het landschap is divers: met toendra’s in het noorden, bergen in het midden en de Gobi-woestijn in het zuiden. Zo’n een derde van de bevolking van Mongolië leeft in de hoofdstad Ulaanbaatar.

Mijn Mongolië reiservaring

Ik ben inmiddels meerdere keren in Mongolië geweest en ben enorm fan geworden van dit uitgestrekte land. Het is één van die plekken op aarde waar je nog écht offline kunt zijn en helemaal op kan gaan in de natuur en cultuur. Ook de bevolking is enorm vriendelijk en ontvangt je met open armen. Boeddhistische landen trekken mij sowieso en het is fantastisch om te zien hoe de nomadenfamilies leven. Het meemaken van het Nadaam festival heeft ook een grote indruk op mij achtergelaten. Ik hoop binnenkort ook nog het westen van Mongolië te bezoeken tijdens het Eagle Hunting seizoen. Als je van een bijzondere cultuur houdt dan is Mongolië zeker de moeite waard!

Geniet van de foto’s van dit mooie land!

Mongolië is perfect voor:

  • Landschapsfotografie
  • Straatfotografie

Zeker meenemen:

  • Groothoeklens
  • Standaardlens
Krijg je geen genoeg van mijn foto's?
Bestel je favoriet in mijn webshop en hang hem thuis aan de muur!
Naar de webshop

Meer weten?

Wil je meer weten over mijn reiservaring in Mongolië? Lees dan mijn verhalen die ik schreef toen ik door het land aan het reizen was:

Leven als een Mongoolse nomade

Iedereen weet inmiddels wel dat ik graag reis naar de wat minder gangbare landen. De landen waar je niet op iedere straathoek een toerist tegenkomt…

Lees meer

Visum aanvragen Mongolië: hoe doe je dat?

Wanneer je, net als ik, losse treintickets voor de TransMongolië Express hebt geboekt zal het ook waarschijnlijk zijn dat je zelf je visumaanvragen moet regelen.…

Lees meer

Ontdek ook deze landen…

Kenia
Naar album ~>
Vietnam
Naar album ~>
Back To Top